Cincisprezece percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, la societăţile şi locuinţele unor persoane din Râmnicu Sărat şi comuna buzoiană Râmnicelu, suspectate de înşelăciune şi evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prejudiciul în acest caz depăşind două milioane de lei.

Descinderile de miercuri dimineaţă, de la Râmnicu Sărat şi din comuna Râmnicelu, la persoane bănuite de înşelăciune şi evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar sunt desfăşurate de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi Râmnicu - Sărat.

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că, în perioada iunie 2015 - septembrie 2016, persoanele bănuite ar fi achiziţionat, prin intermediul a trei societăţi comerciale, produse agroalimentare din spaţiul intracomunitar şi nu au achitat contravaloarea acestora, sustrăgţndu-se, totodată, plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

În baza facturilor fictive de achiziţii emise de cele trei firme, persoanele bănuite ar fi prejudiciat firmele păgubite şi bugetul de stat cu peste 2.000.000 de lei. 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că suspecţii cumpărau în principal usturoi şi fructe  din Spania şi Olanda, dar şi fasole din Egipt, ânsă niciodată nu plăteau marfa pe care o vindeau apoi în ţară.

Unsprezece mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele suspectate de înşelăciune şi evaziune fiscală urmând să fie conduse la audieri.