Autorităţile italiene au descoperit luni dimineaţă un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani, care a decedat după ce şi-a petrecut noaptea în propria maşină din cauza seismului din centrul Italiei. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Accumoli, aproape distrusă de cutremurul de la finele lunii august, informează Corriere della Sera.

Bărbatul a decedat în jurul orei locale 6.40 (7.40 ora României).

Autorităţile nu au stabilit cauza morţii, însă au menţionat că temperaturile din timpul nopţii au fost scăzute şi există posibilitatea că românul a decedat din cauza unui stop cardiac.

Cetăţeanul român lucra la o fermă, iar acesta s-a oprit în localitatea italiană pentru a dormi în maşină alături de fratele său.

Autorităţile au lansat o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale decesului.

Primarul Sergio Pirozzi le-a cerut locuitorilor să doarmă în adăposturile speciale, iar zeci de autobuze au circulat între satele lovite de cutremur şi hotelurile din San Benedetto del Troto.

Cutremurul de duminică dimineaţa - cu o magnitudine 6,6 -, a avut loc într-o regiune muntoasă din centrul peninsulei, la frontiera dintre regiunile Marche şi Umbria.

Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită grav, probabil pentru că după cele două seisme puternice de săptămâna trecută mulţi oameni şi-au părăsit locuinţele. Însă, aproximativ 20 de persoane au fost rănite uşor.