Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a subprefectului de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi a directorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, în cazul direcţionării ilegale a 2,27 milioane de lei în conturile Primăriei Giurgiu de pe platforma online pentru încasarea contravalorii amenzilor, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au decis să îi reţină pentru 24 de ore pe subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi pe directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, care au fost vizaţi, miercuri, de percheziţii.

Poliţiştii au verificat modul în care cei doi au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor, în condiţiile în care platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 2,27 milioane de lei.

"Legea spune că plata se poate face prin ghişeul online sau la faţa locului. Când se face plata online, banii ajung la primăria unde are domiciliul contravenientul. În acest caz, platforma trimitea toţi banii la Primăria Giurgiu", au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

În acest mod, plata a peste 10.000 de amenzi a ajuns în conturile Primăriei Giurgiu, au adăugat sursele citate, care au precizat că toate amenzile erau de la Poliţia Rutieră.

"În perioada iunie 2015 - iulie 2016, au fost încasaţi peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, a anunţat Poliţia Română.

Un număr de 14 percheziţii s-au desfăşurat, miercuri, în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediile unor instituţii şi societăţi comerciale, la locuinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii de "uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave” şi la sediul central al CNADNR, de unde au fost ridicate documente.

viewscnt