RS-28 Sarmat sau Satan-2 în terminologia NATO este cea mai performată rachetă intercontinentală din lume, iar NATO are toate motivele să se teamă. Ruşii îşi menţin superioritatea în materie de rachete, iar Satan-2 este, cu adevărat, o armă înfricoşătoare. Este creată să fie invizibilă pentru sistemele de detectare şi prea puternică pentru scuturile de protecţie. 

Această armă letală are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie Daily Mail. 

Racheta se poate deplasa cu 7 km pe secundă (!), cu 16 focoase care se pot desprinde pentru a ataca mai multe ţinte. Racheta are o rază de acţiune de 10.000 de kilometri, ajungând lejer în teritoriul american.

Dacă o rachetă de acest gen ar lovi Londra, ar distruge aproape în întregime Marea Britanie, nordul Franţei, Belgia şi Olanda, relatează Daily Mail.

Armata rusă a testat şi în toamna anului trecut mai multe rachete intercontinentale. Potrivit Ministerului rus al Apărării, rachetele lansate în octombrie 2015 erau echipate cu focos multiplu de tip RS-24, care sporeşte eficienţa atacurilor balistice intercontinentale.