Bărbaţi înarmaţi au atacat o barcă cu migranţi în noaptea de joi spre vineri în largul Libiei, provocând moartea a cel puţin patru persoane şi dispariţia altor 15 până la 25 de migranţi, a informat Sea-Watch, un ONG german care a sosit pentru salvarea acestor migranţi, relatează AFP.

În timpul nopţii, nava SeaWatch2 a fost trimisă de către garda de coastă italiană, care coordonează operaţiunile în zonă, să salveze migranţii de pe o ambarcaţiune supraîncărcată care se găsea la 14 mile marine de coastele libiene, în apele internaţionale, a declarat un purtător de cuvânt al Sea-Watch.

Un petrolier ghidat de către gărzile de coastă s-a deplasat de asemenea la faţa locului pentru a ajuta la salvarea ambarcaţiunii, în timp ce echipele Sea-Watch au început să distribuie veste de salvare migranţilor, numărul lor fiind estimat la 150.

Însă bărbaţi înarmaţi care purtau însemnele gărzii de coastă libiene au ajuns la ambarcaţiune. Foarte nervoşi şi vorbind numai în limba arabă, au atacat barca migranţilor şi au încercat să fure motorul.

Lovind cu bastoane migranţii, unii dintre aceşti bărbaţi s-au urcat în barcă provocând panică. Cei mai mulţi dintre migranţi au căzut în apă.

Echipele Sea-Watch au reuşit să salveze 120 de persoane şi să recupereze patru corpuri. Însă, salvatorii au văzut de asemenea corpuri plutind pe care nu le-au mai putut putea recupera, şi au estimat numărul persoanelor dispărute între 15 şi 25.