Doi sirieni au fost prinşi, joi dimineaţă, de către poliţiştii de frontieră din Calafat, judeţul Dolj, în timp ce încercau să intre ilegal în ţară ascunşi într-o cutie metalică de sub remorca unui camion încărcat cu ţevi.

Sirienii au fost descoperiţi joi dimineaţă, în jurul orei 3.00, în timp ce poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat, judeţul Dolj, controlau un automarfar încărcat cu ţevi ce urmau să ajungă în Germania, condus de un cetăţean turc, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

”Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit al automarfarului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în lada de scule de sub remorca acestuia, două persoane de sex masculin”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni sirieni şi au 25, respectiv 28 de ani.

Aceştia le-au spus anchetatorilor că s-au ascuns în camion în timp ce acesta se afla într-o parcare din Sofia, cu intenţia de a ajunge în Germania.Conform protocolului româno - bulgar, şoferul, camionul şi cei doi migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.