Nouă persoane au fost rănite în urma unui accident produs joi dimineaţă pe drumul naţional 7, în judeţul Hunedoara, unde un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar la ora transmiterii acestei ştiri, în zonă se circulă cu restricţii.

Accidentul s-a produs joi dimineaţă, în jurul orei 7.20, pe DN 7, la intrarea în Orăştie, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.

Din primele informaţii, şoferul unui autoturism nu a acordat prioritate în momentul în care a intrat pe drumul judeţean şi s-a ciocnit cu un microbuz.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, nouă persoane au fost rănite, dintre care şapte se aflau în microbuz, iar două în autoturism.

Sursa citată a precizat că la locul accidentului au intervenit trei ambulanţe SMURD, trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, o autospecială de transport victime multiple, precum şi un echipaj de descarcerare, fiind activat planul roşu de intervenţie.

La ora transmiterii acestei ştiri, pe DN 7, în zona în care s-a produs accidentul se circulă alternativ, pe o bandă de mers, potrivit IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru stabilrea exactă a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.