Trei afgani solicitanţi de azil în România au fost prinşi, marţi dimineaţă, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, prin punctul de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, folosind documente de identitate false pe care le-au cumpărat de la un bulgar contra sumei de 1.000 de euro/bucata.

Cei trei afgani intenţionau să iasă din România cu trenul Inter Regio, care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, bărbaţii s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judeţul Arad, prezentând cărţi de identitate poloneze.

”Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind contrafăcute”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor, poliţistii de frontieră arădeni au descoperit că cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, aveau asupra lor documente temporare de solicitanţi de azil în Romania.

Aceştia au declarat că au cumpărat documentele false de la un bulgar a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 1.000 euro fiecare.

Cei trei afgani sunt cercetaţi pentru infracţiunile de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun, potrivit sursei citate.