Patru instalaţii de potabilizare a apei au fost puse în funcţiune în trei comune din judeţul Galaţi afectate de inundaţii, pompierii intervenind în continuare pentru evacuarea apei din gospodării, iar DN 25, pe sectorul Vameş-Tudor Vladimirescu, rămâne în continuare blocat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Cătălin Sion, a declarat că pompierii şi autorităţile locale distribuie oamenilor afectaţi de inundaţii ajutoare, mâncare şi apă.

De asemenea, pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din curţile şi anexele gospodăreşti inundate.

Sion a precizat că au fost puse în funcţiune două instalaţii de potabilizare a apei în comuna Pechea, una la Cuza Vodă şi una la Slobozia Conachi, iar un elicopter a survolat zonele afectate pentru evaluarea efectelor produse de inundaţii.

În continuare traficul pe DN 25, pe sectorul de drum Vameş-T. Vladimirescu, rămâne blocat. În corpul digului râului Geru din această zonă a fost creată o breşă pentru evacuarea controlată a apei, dar nivelul acesteia este încă destul de mare.

În judeţul Galaţi au fost afectate în total 22 de localităţi, 743 de locuinţe au fost inundate şi 1.270 de persoane au fost evacuate, din care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela. Cei mai mulţi dintre cei evacuaţi au ales să meargă la rude ori să se întoarcă în locuinţe.