Un pakistanez a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Ostrov în timp ce încerca să intre ilegal în ţară, ascuns sub un camion, pe roata de rezervă, autovehiculul fiind înmatriculat în Turcia. Bărbatul a declarat că voia să ajungă în Italia la prietenii săi.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, miercuri seară, în PTF Ostrov s-a prezentat pentru a intra un ţară un cetăţean turc care conducea un ansamblu auto, format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit un bărbat, ascuns sub camion, pe roata de rezervă a semiremorcii.

Tânărul, care nu avea documente de identitate asupra sa, a declarat că este cetăţean pakistanez, are 23 de ani şi s-a ascuns sub ansamblul auto cu scopul de a ajunge în Italia, la prieteni, se arată în comunicat.

Conform protocolului româno – bulgar, pakistanezul şi şoferul camionului au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Bulgaria în vederea  continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.