Un ofiţer de poliţie judiciară de la IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor este cercetat sub control judiciar de DNA, fiind acuzat că, în 2013, a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri căruia i-a promis că îl va determina pe procurorul care instrumenta dosarul acestuia să soluţioneze cauza într-un mod favorabil. După trei ani însă, omul de afaceri a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Daniel Budur, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, şi Eugen Holban, pentru trafic de influenţă.

În perioada aprilie - mai 2013, Daniel Budur, împreună cu Eugen Holban, a pretins şi a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, martor în cauză.

”Pentru această sumă de bani, cei doi inculpaţi i-au creat omului de afaceri impresia că inculpatul Daniel Budur ar avea influenţă asupra procurorului de la Parchetul Tribunalului Ilfov care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat omul de afaceri şi că îl va determina pe procuror să soluţioneze respectivul dosar penal într-un mod favorabil”, arată procurorii DNA.

În luna noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriul de către Parchet. În luna iulie 2016, omul de afaceri a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare.

Ulterior, omul de afaceri l-a contactat pe Daniel Budur, întâlnindu-se cu acesta la o sală de sport.

La întâlnire, Daniel Budur i-a spus omului de afaceri că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită în luna mai a anului 2013 pentru rezolvarea favorabilă a dosarului.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.