Alertele cu bombă de la Bruxelles au fost false, relatează RTBF, precizând că traficul feroviar în capitala belgiană a fost reluat şi că Portalis, clădirea unde se află Parchetul, a fost redeschisă.

Forţele de ordine au verificat zona, dar nu au descoperit nimic suspect, aşa că Gare du Nord a fost redeschisă în jurul orei locale 14.30 (15.30 ora României).

De asemenea Gare du Midi a fost evacuată după ce un colet suspect a fost găsit în clădire. S-a dovedit în cele din urmă că nu a fost vorba de nimic periculos.

Traficul feroviar în capitala belgiană a fost întrerupt circa o oră, ceea ce va avea, probabil, repercusiuni toată ziua. Sute de trenuri urmează să aibă întârzieri importante, potrivit companiei de căi ferate Infrabel.

De asemenea, circulaţia tramvaielor a fost oprită timp de peste o oră şi a fost reluată în jurul orei locale 14.45 (15.45 ora României).

Poliţia belgiană a primit în jurul orei locale 13.20 (14.20 ora României) un apel prin care era anunţată că în Gara de Nord se află o bombă.

Clădirea a fost evacuată, iar garniturile de tren nu au mai oprit în staţie, a anunţat compania care gestionează căile ferate belgiene, Infrabel. Ulterior, compania a decis să oprească în totalitate circulaţia trenurilor în zonă.