Kim Kardashian ar fi devenit ţinta jafului armat din noaptea de duminică spre luni, petrecut în Paris, după ce hoţii i-ar fi văzut bijuteriile în fotografiile pe care vedeta le-a postat pe Instagram, au sugerat reprezentanţi ai poliţiei franceze, informează Associated Press.

Bijuteriile valorează în jur de 9 milioane de lire sterline şi au fost furate dintr-un apartament privat după ce vedeta TV de reality show a fost ameninţată cu arma şi legată. Potrivit anchetatorilor, hoţii au plecat cu o cutie cu obiecte preţioase, în valoare de 6 milioane de euro, şi cu un inel de 4 milioane de euro.

Potrivit poliţiei, ţinta bărbaţilor mascaţi, îmbrăcaţi în uniforme false de poliţie, au fost ''bunurile pe care le văzuseră şi le observaseră prin social media'', după cum a declarat pentru AP Johanna Primevert, purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din Paris. ''Evident, când este vorba despre o vedetă precum Kim Kardashian care are, cred, peste 48 de milioane de urmăritori pe Twitter... cred că acest lucru s-ar fi întâmplat peste hotare la fel de uşor cum s-a întâmplat în Paris'', a mai spus aceasta.

Kardashian West obişnuieşte să îşi arate bijuteriile şi alte bunuri pe reţelele de social media. În urmă cu câteva zile, ea a publicat pe Twitter şi Instagram o fotografie în care apare purtând un inel cu un diamant de dimensiuni considerabile.

Numai doi dintre cei cinci suspecţi au pătruns cu forţa în apartamentul aflat în districtul opt din Paris, în spatele bisericii Madeleine, potrivit procurorilor, mai arată AP. Atacatorii au legat-o pe Kardashian şi au încuiat-o în toaletă, apoi au plecat pe biciclete.

Kardashian, care este măritată cu rapperul Kanye West, a părăsit, luni, capitala Franţei cu un avion privat, la doar câteva ore după jaful armat, ''puternic afectată, dar nevătămată fizic''.

Kanye West şi-a întrerupt show-ul de la Meadows Festival din New York, duminică, după ce a aflat vestea, informând publicul că are o ''urgenţă de familie''. De asemenea, artistul a anunţat că două dintre concertele sale din actualul turneu, care trebuiau să aibă loc zilele acestea în Philadelphia şi Detroit, au fost reprogramate.

AGERPRES