Peste 55 de kilograme de droguri au fost confiscate de poliţişti după aproape 200 de percheziţii făcute în ultimele două săptămâni, 77 de persoane din grupări de trafic de persoane, trafic şi consum de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani fiind reţinute sau arestate.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate, în perioada 2-15 septembrie, în dosare instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii au percheziţionat atât imobilele folosite de persoane suspectate în dosarele DIICOT, cât şi autovehicule pe care acestea le foloseau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 79 de persoane au fost reţinute sau arestate, faţă de o persoană a fost luată măsura controlului judiciar, iar o alta a fost plasată în arest la domiciliu.

În urma percheziţiilor au fost confiscate peste 13 kilograme de canabis, patru grame de cocaină, patru doze de heroină, şapte grame de heroină, 42 de kilograme de masă vegetală, 300 de grame de haşiş, două pipe, opt cântare electronice, opt grindere, precum şi 2.098 de comprimate. De asemenea, de la locuinţele suspecţilor au fost ridicate 23 de laptopuri, 14 hard disk-uri, trei unităţi centrale, o tabletă, 47 de telefoane mobile, 104 medii de stocare, 22 de cartele SIM, un baston cu electroşocuri, nouă carduri bancare şi o armă cu şase cartuşe, precum şi 39.960 de lei şi 13.470 de euro, iar asupra unui autoturism au fost instituite măsuri asigurătorii.

La percheziţii au participat 401 poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate, sprijiniţi de poliţişti de la structuri centrale şi teritoriale.