Trei bărbaţi din judeţul Satu Mare au fost arestaţi, unul dintre ei la domiciliu, după ce procurorii DIICOT au descoperit că aceştia aveau o cultură de cannabis într-o pădure, anchetatorii găsind în urma unor verificări 52 de plante.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Satu Mare au descoperit cultura de cannabis pe o parcelă împădurită de pe raza comunei Bixad, în 7 septembrie, se arată într-un comunicat publicat marţi de către anchetatori.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2016 inculpaţii  Bledea Nicolaie Nelu, Chiorean Claudiu Daniel şi Şerbănescu Ovidiu Lucian au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul cultivării, fără drept, de droguri de risc (plante de cannabis)”, spun procurorii DIICOT.

Cei trei au au plantat cannabisul pe o parcelă împădurită de pe raza comunei Bixad, aparţinând mamei unuia dintre ei.

Suspecţii aveau 52 de plante de cannabis ”cu înălţimea cuprinsă între 1 şi 2 metri”. 

Bărbaţii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi cultivare fără drept de droguri de risc, doi dintre ei fiind arestaţi preventiv, iar unul la domiciliu, în datele de 8 şi 13 septembrie.