Cel puţin un pompier a fost rănit, iar două sate au fost evacuate pe insula elenă Thassos, frecventată de turişti români, în urma unor incendii puternice de vegetaţie, în timp ce în sudul ţării, în regiunea Salonic, inundaţiile au provocat moartea a cinci persoane, relatează Greekreporter.

Incendiile de pe insula Thassos au izbucnit sâmbătă dimineaţă şi s-au extins cu repeziciune, astfel că autorităţile au decis evacuarea de urgenţă a satelor Prinos Kazaviti şi St. Panteleimon.

Potrivit primelor informaţii, patru incendii au fost provocate aproape simultan de fulgere în zonele Rachoni, Prinos, Alikes şi Limenaria.

Peste 100 de pompieri şi 100 de militari şi voluntari, ajutaţi de 37 de vehicule încearcă să controleze flăcările.

Patru elicoptere şi patru avioane participă, de asemenea, la operaţiuni.

Autorităţile se tem, însă, că vegetaţia uscată şi vântul puternic vor face ca focul să se extindă.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat pentru News.ro că pe insula Thassos se află în vacanţă câteva sute de turişti români, poate chiar o mie.

În centrul şi sudul Greciei, cinci oameni au murit săptămâna aceasta în urma inundaţiilor. Cea mai recentă victimă descoperită este proprietarul unui restaurant din apropiere de Corinth, în vârstă de 30 de ani. Maşina sa a fost luată de ape.

Alte patru persoane, în vârstă, şi-au pierdut viaţa înecate. O femeie care şi-a abandonat maşina când vehiculul a fost luat de apă este încă dispărută.

Mai multe şosele au fost închise în centrul şi nordul Greciei, după ce râuri de pe marginea lor au ieşit din matcă.