Un băiat în vârstă de opt ani a murit în urma unui atac cu grenadă care a avut loc în oraşul Gothenburg din Suedia, informează site-ul postului Euronews.

Atacul cu grenadă, în urma căreia a murit un băieţel în vârstă de opt ani, ar putea fi rezultatul unui conflict al unor bande infracţionale.

Yuusuf Warsame, originar din oraşul Birmingham, din Marea Britanie, a murit din cauza detonării unei grenade de mână care a fost aruncată de la fereastra unui apartament din localitatea suedeză Gothenburg, unde copilul se afla în vizită la nişte rude.

"Nimeni nu a mers atât de departe. De ce? Asta e de ajuns. Vrem să ne lăsăm copii afară fără ca asta să ne îngrijoreze", a declarat o femeie ce locuieşte în oraşul Gothenburg.

Poliţia se concentrează asupra variantei ca această crimă să fie asociată unor împuşcături asupra unui restaurant, care a avut loc anul trecut, în aceeaşi zonă. În urma atacului de la restaurant, doi bărbaţi au fost ucişi şi opt alte persoane rănite.

Una dintre persoanele condamnate pentru atacul de la restaurant are domiciliul înregistrat la adresa la care a avut loc atacul cu grenadă de anul acesta.

"La un moment dat acest conflict trebuie să ia sfârşit şi sperăm că publicul consideră acest fapt la fel de respingător precum mine", a declarat Thomas Fuxborg, un reprezentant al poliţiei din Gothenburg.

"Sper ca cei care cunosc şi sunt conştienţi de ceea ce s-a întâmplat, ne vor mărturisi cine se află în spatele acestei fapte, pentru ca noi să arestăm făptaşii şi ca violenţa să nu escaladeze", a adăugat acesta.