Atacul sinucigaş ce a vizat o nuntă care avea loc în oraşul turc Gaziantep, soldat cu cel puţin 51 de morţi şi zeci de răniţi, a fost comis de un adolescent cu o vârstă cuprinsă între 12 şi 14 ani, care era afiliat grupării Stat Islamic, a declarat preşedintele Erdogan, scrie The Associated Press.

Atentatul de sâmbătă seara de la Gaziantep este cel mai sângeros atac înregistrat în acest an în Turcia.

"Este clar că Daesh a avea o celulă (teroristă) la Gaziantep sau încerca să-şi facă loc aici," a declarat Erdogan, folosind acronimul din limba arabă pentru gruparea militantă Stat Islamic. Acesta a mai spus că forţele de securitate turce îşi vor spori eforturile de combatere a teroriştilor.

Anterior, Erdogan afirma că nu există "nicio diferenţă" între organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi "Daesh (acronimul pentru Stat Islamic în limba arabă), care cel mai probabil poartă responsabilitatea pentru atacul de la Gaziantep."

Liderul de la Ankara a mai precizat că 69 de persoane au fost rănite, dintre care 17 se află în stare critică.

Atacul s-a produs în timpul unei nunţi care avea loc sâmbătă în oraşul Gaziantep, aflat la 64 de kilometri de frontiera cu Siria.

O serie de state, inclusiv România, SUA, Rusia, Suedia, Grecia, Franţa, Bahrain, Qatar şi Iordania, au condamnat atacul şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor atacului terorist.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în seara zilei de 20 august 2016, în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi. Astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovaţi sunt incalificabile", se arată, duminică, într-un comunicat de presă al MAE.