Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) ce fac parte din Comandamentul Litoral au suspendat activitatea a trei terase-restaurant din staţiunea Mamaia, ca urmare a identificării mai multor deficienţe, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor de verificare întreprinse sâmbătă în staţiunea Mamaia, a fost dispusă oprirea temporară a activităţii teraselor-restaurant Hora, Cleopatra şi a restaurantului La Steaguri, până la remedierea deficienţelor constatate.

"În urma verificărilor au fost descoperite alimente fără elemente de identificare şi caracterizare, fără data durabilităţii minimale sau de consum şi fără a se putea stabili modul de păstrare/depozitare recomandat sau datele de identificare ale acestuia. De asemenea, au fost descoperite minusuri de până la 10% din cantitatea indicată pe porţie, lipsa indicaţiilor privind cantităţile nete/porţie din meniu, alimente depozitate la temperatura mediului ambiant de peste 30 grade C şi terase-restaurant fără autorizaţie de funcţionare valabilă", precizează ANPC.