Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis miercuri asupra unui baraj al poliţiei rutiere, la periferia estică a Moscovei, incidentul soldându-se cu moartea unui poliţist şi a celor doi atacatori, informează Reuters, care citează Amaq, agenţia de presă a SI.

Potrivit comunicatului emis de gruparea teroristă şi publicat de Amaq: "Doi luptători ai Stat Islamic au atacat poliţiştii ruşi în zona Balashikha, la est de Moscova".

Doi indivizi care aveau asupra loc arme de foc şi topoare au atacat agenţi de poliţie.

"Indivizi neidentificaţi care ar putea fi din Caucaz au deschis focul la un baraj al poliţiei din zona Şcelkovskoi, la periferia estică a Moscovei. Un poliţist a fost ucis în atac, iar doi au fost răniţi, unul fiind în stare critică. Cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de poliţie", a declarat un oficial rus citat de agenţia Tass.

Rusia desfăşoară o campanie de bombardamente aeriene în Siria, în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad, iar printre ţintele vizate de raidurile aeriene ruse se numără şi poziţiile grupării teroriste Stat Islamic.

De asemenea, în Caucazul de Nord sunt active grupuri teroriste separatiste cecene, dar şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.