Inundaţii "fără precedent" au fost înregistrate în statele americane Louisiana şi Mississippi, din sudul Statelor Unite, au informat autorităţile şi mass-media, potrivit cărora intemperiile s-au soldat cu trei morţi.

Sâmbătă, guvernatorul democrat din Louisiana John Bel Edwards a descris inundaţiile care au afectat sudul statului său drept "fără precedent", după ce vineri decretase starea de urgenţă din cauza ploilor abundente aşteptate încă câteva zile.

"Avem niveluri record de inundaţii de-a lungul râurilor şi pâraielor", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă, cerând persoanelor din zonele indicate de autorităţi să-şi părăsească locuinţele.

Per total, peste 1.000 de rezidenţi din zonele afectate au fost strămutaţi.

Un bărbat în vârstă de 68 ani s-a înecat la aproximativ 25 de kilometri de oraşul Baton Rouge, din Louisiana, iar un altul şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o fosă, fiind luat de ape, a indicat CNN, citând-o pe directoarea serviciilor de urgenţă locale, Joanne Moreau.

Un al treilea bărbat a murit vineri tot în statul Louisiana, au confirmat pentru CNN responsabili din cadrul serviciului de pompieri ai acestui stat.

Drumurile principale din jurul oraşului Baton Rouge se aflau sămbătă sub ape, însă rezidenţii care s-au refugiat de inundaţii în copaci sau pe acoperişurile caselor au fost salvaţi.

Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 7.500 de persoane rămăseseră fără curent vineri seara.

Inundaţiile survin într-un moment în care un val de căldură, însoţit de umiditate foarte mare, afectează în acest weekend o parte a teritoriului Statelor Unite, în special coasta nord-estică.