Poliţiştii elveţieni nu exclud posibilitatea unei crime din pasiune, în ceea ce priveşte atacul comis sâmbătă de un cetăţean elveţian într-un tren din apropierea localităţii Salez. Însă, terorismul reprezintă pentru moment un motiv exagerat pentru autorităţi, scrie Reuters.

”Un background terorist pare în acest moment destul de exagerat ”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Motivul atacului comis de un tânăr elveţian, în vârstă de 27 de ani, rămâne încă necunoscut. În vreme ce, accesul publicului la gara Salez, situată în apropiere de frontiera cu Liechtenstein, este în continuare restricţionat.

Şapte persoane au fost transportate la spital cu plăgi înjunghiate şi arsuri, după ce un atacator s-a năpustit cu un cuţit asupra pasagerilor unui tren. Printre răniţi se numără şi atacatorul, care a pornit şi un mic incendiu, după ce a stropit un lichid inflamabil pe podeaua trenului.

În momentul atacului erau câteva zeci de persoane în trenul vizat. Trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul tragediei, iar o operaţiune a poliţiei elveţiene este în desfăşurare.

Printre răniţi se numără inclusiv un copil în vârstă de şase ani. De asemenea, doi adolescenţi au suferit plăgi înjunghiate, alături de două femei, în vârstă de 34 şi respectiv 43 de ani. Ceea de-a şasea victimă este un bărbat de 50 de ani.

O parte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Atacul a avut loc la ora locală 14.20 (15.20 ora României), într-un tren de pe ruta Buchs-Sennwald.

Acesta nu este primul atac care îi vizează pe pasagerii unui tren european. În urmă cu aproape o lună, un adolescent afgan, identificat drept Riaz Khan Ahmadzai, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez, în apropiere de localitatea Wurzburg, rănind patru cetăţeni din Hong Kong.

Tânărul a atacat o a cincea persoană cu toporul după ce a coborât din tren, fiind ulterior ucis de către forţele de ordine. Atacul din trenul bavarez a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt