Pentru una dintre victime, un bărbat de 39 de ani, a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD şi transportarea rănitului la un spital din Timişoara.

În accident au fost implicate o dubiţă de marfă şi un microbuz în care se aflau 18 pasageri, tineri fotbalişti la echipa Aurul Certej, sportivii deplasându-se la un meci ce urma să aibă loc în comuna Ilia, la circa 20 de kilometri de municipiul Deva.

Conform primelor verificări ale poliţiei, vinovat de producerea accidentului este şoferul dubiţei de marfă, un bărbat de 39 de ani, care a intrat pe contrasens şi s-a tamponat cu microbuzul în care se aflau sportivii.

''Un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din Deva, care conducea un microbuz de transport marfă pe DN7, pe raza comunei Veţel, din direcţia Arad-Deva, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un microbuz condus de un hunedorean în vârstă de 58 de ani, în care se aflau fotbalişti ai unei echipe locale de fotbal, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, care se deplasau la un meci de fotbal, în localitatea Ilia'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

În urma accidentului, cei doi conducători auto şi pasagerii din microbuz au fost transportaţi la spitalele din Deva şi Hunedoara, în vederea evaluării stării de sănătate şi acordării de îngrijiri medicale. 

Dată fiind gravitatea accidentului, autorităţile locale şi judeţene au declanşat ''planul roşu'' de intervenţie pentru salvarea victimelor.

La faţa locului au acţionat 9 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD. De asemenea, mai multe autospeciale ale pompierilor militari s-au deplasat la locul accidentului, între acestea fiind şi o maşină de descarcerare şi o alta echipată pentru cazuri de victime multiple.

''A fost descarcerat şoferul dubiţei de marfă. Concomitent au fost preluaţi, stabilizaţi şi transportaţi răniţii din microbuzul de transport persoane. Majoritatea prezentau fracturi la membrele superioare şi inferioare şi traumatisme craniene, dar erau conştienţi şi cooperanţi'', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Un elicopter SMURD a aterizat la locul accidentului pentru a-l prelua pe şoferul dubiţei de marfă, cel mai grav rănit dintre toate victimele.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz şi cercetează circumstanţele producerii accidentului. De asemenea, este verificată şi legalitatea transportului de persoane în cazul microbuzului în care se aflau fotbaliştii.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN7 a fost blocată aproximativ două ore pe ambele sensuri, fiind direcţionată pe rute ocolitoare. 

AGERPRES