Un bărbat de 64 de ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spital, după ce a fost împuşcat de trupele de intervenţie solicitate să intervină pentru a aplana un conflict, în Râşnov.

O vecină a bărbatului a sunat la 112 şi a cerut ajutorul după ce bărbatul a intrat în curtea ei cu un cuţit cu scopul de a-i tăia furtunul de la pompa de apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, comisar şef Liviu Naghi, citat de Mediafax, bărbatul era cunoscut ca având probleme psihice şi comportament violent.

„Un echipaj de poliţie şi o ambulanţă au sosit la locul indicat, iar bărbatul a ameninţat cu o furcă poliţiştii şi personalul ambulanţei. Prin urmare a fost solicitat ajutorul agenţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale“, a spus Naghi.

La sosirea echipajelor, bărbatul a fugit în podul casei de unde a aruncat cu pietre şi bucăţi de ţiglă în poliţişti, iar apoi a coborât cu două furci şi un cuţit.

„Agenţii au folosit mai multe spray-uri lacrimogene şi butelii de gaz pentru a-l opri pe bărbat, a fost somat să se oprească, însă acesta l-a atacat cu o furcă pe unul dintre agenţi, înţepându-l în zona pieptului. Agentul însă a fost protejat de vesta din dotare. Un alt poliţist a executat apoi un foc cu arma din dotare către agresor pentru a-şi salva colegul“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

În 2010, bărbatul a mai atacat un agent de poliţie solicitat să intervină pentru a aplana un conflict, poliţistul fiind rănit.