Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul mogul a fost condamnat, din nou, săptămâna trecută, la şase ani şi două luni de închisoare.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus la DNA cu o autospecială din Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost încarcerat în urmă cu şase zile.

Nu este prima oară când el ajunge să dea declaraţii în faţa procurorilor, în calitate de martor. Rămâne de văzut în ce calitate a fost adus astăzi la DNA.

Vinerea trecută, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţele definitive în dosarul Petromservice, undeprejudiciul este de 83 de milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vîntu a rămas cu aceeaşi pedeapsă ca în primă instanţă, în timp ce pedeapsa lui Liviu Luca a fost redusă cu trei ani. Acuzaţiile din primă instanţă erau de spălare de bani şi delapidare.

Astfel, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase ani şi două luni închisoare, iar principalii săi colaboratori, Liviu Luca, şi Octavian Ţurcan, la şase ani închisoare cu executare, respectiv cinci ani şi zece luni închisoare. Fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a primit şi el şase ani închisoare.

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Rîmboacă şi Daniela Braşoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.

Pe latură civilă, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice. Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani.

Digi 24