Potrivit poliţiştilor din Bacău, bărbatul de 21 de ani a fost prins în trafic, în urma unei sesizări făcute, prin numărul de urgenţă 112, după ce a tras cu pistolul pe strada Aprodu Purice, din municipiul Bacău.

În timpul percheziţiei făcute asupra autoturismului, poliţiştii au găsit o armă de calibru 9 mm, precum şi 37 de cartuşe de acelaşi calibru.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că tânărul a achiziţionat arma din afara României şi a introdus-o ilegal în ţară. În timp ce se afla la plimbare cu maşina prin municipiul Bacău, bărbatul de 21 de ani a tras trei focuri în plan vertical cu pistolul menţionat pentru amuzamentul prietenilor”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele tânărului pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă. Totodată, faţă de băcăuanul în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, din păcate doar cu propunerea de instituire a măsurii controlului judiciar.

Digi 24