Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relatează AFP.

Atentatul, comis în apropierea unui punct de control în sectorul de nord al capitalei irakiene, s-a soldat şi cu rănirea a 22 de persoane.

Potrivit DPA, care citează site-ul irakian independent Alsumaria News, atentatul s-a soldat cu patru morţi şi 17 răniţi. Reuters, care citează surse din poliţie şi medicale, avansează un bilanţ de şase morţi şi 20 de răniţi.

Atentatul nu a fost revendicat, dar jihadiştii grupării extremiste sunite Stat Islamic (SI) comit frecvent atentate care vizează comunitatea şiită, majoritară în Irak.
La 3 iulie, jihadiştii SI au comis la Bagdad unul dintre atentatele cele mai sângeroase din istoria Irakului, soldat cu 292 de morţi 200 de răniţi într-un sector comercial din centrul capitalei, unde numeroşi locuitori îşi făceau cumpărăturile pentru sărbătoarea Fitr, cu prilejul sfârşitului Ramadanului.

Cinci zile mai târziu, 40 de persoane au fost ucise într-un atac al Stat Islamic asupra unui mausoleu şiit din Balad, localitate aflată la 70 km nord de capitală.