Paisprezece malaezieni suspectaţi de legături cu Statul Islamic (SI) au fost taţi în operaţiuni recente, în timpul cărora au fost găsiţi de asemenea explozivi pentru un potenţial atac, a anunţat poliţia din Malaezia sâmbătă, informează agenţia Xinhua.

Şeful poliţiei naţionale Khalid Abu Bakar a declarat că suspecţii, arestaţi în operaţiuni antiteroriste în cinci state, sunt 13 bărbaţi şi o femeie, toţi rezidenţi locali cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani.
   
Dintre ei, 12 se crede că aparţin unei celule ai cărei membri au fost arestaţi în operaţiuni anterioare şi au primit ordin de la un membru malaezian al SI în Siria să lanseze un atac în ţară, a adăugat Khalid.
   
Unul dintre suspecţi a mărturisit că i-a învăţat pe ceilalţi membri să fabrice dispozitive explozive improvizate.
   
Un suspect în vârstă de 49 de ani recruta noi membri pentru SI şi era responsabil pentru trimiterea lor în Siria pentru a se alătura grupării, în timp ce femeia a planificat să ajungă în Filipine pentru a se alătura facţiunii de acolo a SI, a mai spus Khalid.
   
Autorităţile din Malaezia au sporit măsurile de securitate după confirmarea faptului că un atac cu grenadă în suburbia capitalei Kuala Lumpur luna trecută a fost primul legat de SI în ţară, aminteşte Xinhua.