Autorităţile au descoperit un drapel al organizaţiei Stat Islamic, desenat de mână, în camera refugiatului afgan care a atacat cu un topor pasagerii unui tren din Germania, rănind patru persoane, a declarat, marţi, ministrul de Interne din Bavaria, citat de Sky News.

Oficialul a precizat că două dintre persoanele rănite sunt în stare foarte gravă, iar şansele lor de supravieţuire sunt mici.

Autorităţile au verificat camera unde locuia agresorul, într-un centru de refugiaţi, pentru a aflat cât mai multe despre motivele atacului şi despre personalitatea atacatorului.

Bărbatul, înarmat cu un topor şi cu un cuţit, a atacat luni seară mai mulţi pasageri dintr-un tren regional care circula în sudul Germaniei, a rănit patru persoane, după care a fost împuşcat şi ucis de poliţie.

Potrivit unui oficial german, victimele sunt turişti asiatici.

Agresiunea este "probabil" un "atentat islamist", mai mulţi martori spunând că agresorul a strigat “Allah este mare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional de Interne pentru AFP, iar atacatorul este un tânăr azilat afgan, în vârstă de 17 ani. Acesta a ajuns în Germania ca minor neînsoţit.

Deocamdată, nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul.

În Germania s-au înregistrat anul trecut peste un milion de migranţi, dintre care peste 150.000 de afgani. Nu este clar dacă agresorul din tren a făcut parte din acest val sau nu.