O persoană a murit şi alte trei, între care două femei însărcinate, au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma unui accident produs pe autostrada A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, unde un autocar în care se aflau doi şoferi şi şapte pasageri a lovit din spate un TIR, apoi a ricoşat în parapet. Traficul pe autostradă este blocat în urma accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat pentru News.ro că accidentul a avut loc în jurul orei 5.30, la kilometrul 68 al autostrăzii Bucureşti-Constanţa, unde un autocar în care se aflau doi şoferi şi şapte pasageri a lovit din spate un autotren, apoi a ricoşat în parapet.

În urma impactului dintre cele două autovehicule, şoferul de rezervă al autocarului a murit, iar trei femei dintre cei şapte pasageri au fost rănite.

Bărbatul mort a fost scos dintre fiarele contorsionate ale autocarului de către echipajele de descarcerare ale ISU Călăraşi. Cele trei femei, dintre care două sunt gravide, nu au suferit răni grave, însă medicul a luat decizia ca ele să fie transportate la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

La locul accidentului s-au deplasat nouă echipaje de intervenţie, între care echipaje SMURD de la detaşamentele de pompieri Lehliu Gară şi Dragalina, dar şi din Bucureşti, echipaje de descarcerare şi de stingere de la ISU Călăraşi şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Călăraşi.

În urma accidentului, traficul pe autostradă a fost oprit  de la kilometrul 105 (Drajna) la  kilometrul 69, fiind deviat pe rutele: Drajna (DN3A) – Lehliu - A2, Drajna – Călăraşi (DN21) – (DN3) Lehliu (pentru traficul greu).

Circulaţia pe autostradă este blocată în continuare, iar reprezentanţii Infotrafic estimează că ar putea fi reluată în aproximativ 30 de minute.