Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit între localităţile braşovene Şinca şi Perşani.

Potrivit primelor informaţii, aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul.

"O persoană a fost găsită carbonizată şi una este în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

"Un apel a intrat la 12.28 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov cum că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit lângă localitatea Şinca, iar imediat au fost alertate forţele de intervenţie. La 12.52 au ajuns la faţa locului, fiind o zonă mai greu accesibilă, iar elicopterul SMURD Mureş a aterizat la ora 13. Era în misiune în aer şi a fost redirijat acolo. Au găsit avionul în flăcari cu o persoană din păcate decedată şi una în afara avionului, în stare critică. Salvatorii au intervenit pentru a stabiliza persoana. Urmează să fie preluată ancheta de procuratură şi va fi şi o investigaţie pe accident realizată de Autoritatea Aeronautică", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Braşov, dr. Adriana Palaghiea, în avion au fost găsite două victime, una fiind carbonizată, iar cealaltă conştientă, dar cu arsuri grave la faţă, mâini, cu plăgi multiple şi fractură deschisă la piciorul drept.

„Persoana rănită este preluată de elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care trebuia să preia un alt caz, dar a fost redirecţionat către accidentul aviatic“, a spus sursa citată.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschs o anchetă în acest caz.