Generalul Fathi Bayoudh, medic la spitalul militar din Tunis, a fost ucis în atacul terorist de pe Aeroportul Internaţional Ataturk. El se afla în Turcia pentru a-şi convinge fiul, care se alăturase grupării teroriste Stat Islamic (ISIS), să se întoarcă acasă, informează The Guardian.

„Bayoudh a călătorit în Turcia în încercarea de a-şi întâlni fiul, care se alăturase grupării Stat Islamic în Siria acum câteva luni, împreună cu prietena sa”, a dezvăluit o sursă din serviciile de securitate tunisiene. Potrivit acesteia, fiul medicului a fost, în cele din urmă, reţinut la graniţa Turciei cu Siria.

Potrivit Guvernului de la Tunis, peste 3.500 de tunisieni au părăsit ţara pentru a lupta alături de ISIS şi de alte grupări teroriste din Siria, Irak şi Libia.

Bilanţ în creştere după atentatul de marţi seară de pe aeroportul Ataturk din Istanbul. Potrivit presei turce, care citează surse medicale, unul dintre cei 239 de răniţi a murit noaptea trecută la spital. Numărul victimelor ajunge astfel la 42 de morţi.

Digi 24