Cel puţin patru civili şi-au pierdut viaţa, iar alţi 14 au fost răniţi vineri în explozia unei maşini capcană în faţa unui spital din Benghazi, în estul Libiei, a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt, citată de AFP.

"O maşină capcană a explodat în faţa intrării spitalului, omorând patru civili şi rănind alţi 14", a declarat Fadia al-Barghathi, o purtătoare de cuvânt a instituţiei vizate, spitalul Al-Jalaa.

Explozia s-a produs în jurul orelor 20.00 GMT, a precizat un oficial militar sub acoperirea anonimatului, adăugând că aceasta a fost "cauzată de o bombă adezivă plasată sub o maşină parcată în faţa spitalului".

Numeroşi soldaţi răniţi în lupte primesc îngrijiri în acest spital, unul din cele două instituţii medicale importante din Benghazi.

Al doilea oraş ca mărime din Libia, situat la 1.000 de kilometri est de capitala Tripoli, Benghazi este de aproape doi ani scena unor lupte sângeroase între forţele guvernamentale şi grupări armate, printre care jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI) şi Ansar al-Sharia, apropiată de Al-Qaida.

Forţele proguvernamentale libiene au respins vineri o nouă contraofensivă a jihadiştilor refugiaţi în fieful lor de la Sirte, la 450 de kilometri est de Tripoli, după lupte "violente", potrivit unui comunicat militar.

Libia este scufundată în haos, după ce Muammar Gaddafi a fost răsturnat de la putere şi ucis în 2011 ca urmare a unei revolte susţinute de o intervenţie militară condusă de Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.