Poliţia belgiană a intervenit, marţi, la centrul comercial 2 din Bruxelles, după o alertă cu bombă, informează postul RTL, citat de EFE. O persoană a fost reţinută şi, potrivit unor surse, acesta ar fi purtat o centură explozivă.

Bărbatul arestat marţi nu avea asupra lui explozivi, a declarat o sursă din poliţia belgiană pentru Reuters.

Forţele de securitate au confirmat că presupusa centură explozivă pe care o purta bărbatul arestat era falsă, a relatat presa belgiană citată de EFE. Potrivit mass media belgiene, ar putea fi vorba de un dezechilibrat mintal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere, la ora locală 5:30", o persoană ar fi făcut un apel pentru a sesiza cu privire la "o situaţie suspectă".

Circulaţia pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb staţia de metrou Rogier a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Premierul belgian Charles Michel şi-a anulat intervenţia pe care o avea programată în această dimineaţă în direct la postul RTL din cauza alertei. Purtătorul său de cuvânt a declarat că Michel se va deplasa la centrul de criză, a informat agenţia Belga.