Mii de familii din judeţul Argeş au rămas fără energie electrică, iar în mai multe localităţi ploaia torenţială şi vântul puternic au provocat pagube materiale, mai multe curţi fiind inundate şi 15 maşini fiind avariate după ce vântul puternic a smuls mai multe acoperişuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, 5.551 de consumatori din 19 localităţi ale judeţului Argeţ au rămas fără alimentare cu energie electrică, în urma fenomenelor meteorologice produse în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De asemenea, în mai multe oraşe şi comune din judeţ ploaia torenţială şi vântul puternic au provocat pagube materiale însemnate. Una dintre cele mai afectate localităţi este oraşul Curtea de Argeş, unde vântul puternic a desprins acoperişurile de pe două blocuri, dar şi acoperişul unui garaj, în cădere acestea avariind 15 autoturisme.

Totodată, în comuna Muşeteşti o casă a fost decopertată, acoperişul acesteia fiind luat de vijelie.

Mai multe locuinţe şi curţi au fost inundate în localităţile Bascov, Băbana, Mioveni, Poiana Lacului, Dobrogostea, cea mai afectată de inundaţii fiind comuna Bascov, unde apa a intrat în patru case şi 17 curţi.

Vântul puternic a doborât şi mai mulţi copaci care au blocat drumuri în localităţi precum Bălileşti, Leordeni, Vlădeşti şi Stoeneşti.

SURSA:News.ro