Primarul din Jilava, Adrian Mladin, a fost reţinut de procurorii DNA şi va fi dus miercuri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că a luat mită bani şi bunuri de peste cinci milioane de lei pentru atribuirea unor contracte de lucrări de construcţie şi reabilitare a unor imobile şi de amenajare peisagistică în comuna din judeţul Ilfov. 

Adrian Mladin a fost dus marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma unor percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, iar după mai multe ore de audieri, procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore.

Anchetatorii vor cere miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventive a lui Adrian Mladin, pentru 79 de fapte de luare de mită, spălare a banilor şi fals în declaraţii.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Marian Constantin, administratorul unei societăţi comerciale, pentru 79 de fapte de dare de mită, spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură private.

Potrivit procurorilor, în luna aprilie 2010, primarul Adrian Mladin s-a înţeles cu Marian Constantin şi cu o altă persoană ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate comercială pentru a obţine contracte publice de la Primăria comunei Jilava.

În luna iunie 2010, la scurt timp de la înfiinţarea societăţii al cărei asociat cu o cotă majoritară de participare era Marian Constantin, a fost iniţiată licitaţia publică în vederea încheierii acordului cadru denumit “lucrări de construcţii civile - reparaţii şi reabilitare construcţii existente şi execuţie construcţii noi” în comuna Jilava, cu o valoare estimată de 9,5 milioane de euro.

DNA a precizat că Mladin a fost trimis în judecată, în 21 decembrie 2011 şi 14 februarie 2012, pentru infracţiuni similar.

Procurorii DNA au făcut marţi percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la Primăria Jilava, la sediile unor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie în acest dosar.

Adrian Mladin a obţinut, la alegerile locale din 5 iunie, un nou mandat de primar, el candidând ca independent. Mladin este, în prezent, suspendat din funcţie, interimatul la Primăria Jilava fiind asigurat de viceprimarul Ilie Ionescu.

În 28 martie 2014, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, iar fostul edil din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie. Decizia a fost contestată şi se judecă la instanţa supremă, următorul termen fiind în 27 iunie. 

viewscnt