Larossi Abballa, identificat de autorităţile franceze ca autorul atacului de luni seară, a fost arestat în 2011 şi condamnat în 2013 la trei ani de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare pentru apartenenţă la o filieră de recrutare a militanţilor terorişti prin Pakistan, susţin surse din poliţie citate de Le Figaro. El era cunoscut de autorităţile franceze şi pentru alte infracţiuni.

Atacatorul l-a înjunghiat de mai multe ori pe poliţistul francez în vârstă de 42 de ani, înainte de a se baricada în casa victimelor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne. Victima, care ocupa postul de şef-adjunct în cadrul comisariatului din Mureaux, purta haine de civil în momentul în care a fost agresat.

Potrivit lui Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, suspectul l-a lovit pe politişt înainte de a intra în casă. 

Atacul a avut loc în jurul orei locale 20.30. O oră mai târziu, forţele de intervenţie au sosit la faţa locului pentru a lansa negocieri de eliberare. Teroristul a fost împuşcat mortal de membrii unei unităţi de elită a poliţiei franceze după ce negocierile de predare au eşuat. 

În casa poliţistului, a fost descoperit corpul soţiei acestuia, care era şi ea angajată la Ministerul de Interne. În casă se afla şi un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipă medicală.

Ulterior, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul prin agenţia Amaq afiliată grupării.

Mediafax