Poliţiştii efectuează, marţi, patru percheziţii la persoane bănuite de comerţ online cu medicamente contrafăcute şi evaziune fiscală, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de 300.000 de euro.

„La data de 14 iunie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate”, informează marţi un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), citat de agepres.ro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2016, bănuiţii ar fi înfiinţat zece site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din Spania, Italia, Belgia, Germania şi Anglia, o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni şi altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului.

„Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro”, se arată în comunicat.

La acţiune participă şi specialişti criminalişti, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.