Procurorii DIICOT - ST Timişoara au efectuat 30 de percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în furt de utilaje agricole, în special tractoare de mari dimensiuni, de pe teritoriul statelor UE. Acestea erau ulterior aduse şi vândute în România.

Ancheta este efectuată în colaborare cu autorităţile judiciare din Franţa, iar printre suspecţi se află şi un cetăţean italian.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, gruparea este formată din 17 persoane. Acestea sunt acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului.

Din primele date ale anchetei a reieşit că, în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole - tractoare de mari dimensiuni - de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale, având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule.

Utilajele erau aduse în România, unde erau vândute la o sumă modică.