Şapte percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti, una dintre acestea fiind la sediul din Aeroportul Otopeni al UTI Grup, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare a banilor, cu un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 21 de milioane de lei. În acest caz sunt vizaţi vicepreşedintele UTI, Ion Obloja, şi mai mulţi membri ai familiei sale.

Potrivit DIICOT şi Poliţiei de Frontieră, în Bucureşti şi în localităţile limitrofe au loc şapte percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediul din Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni al UTI Grup, în Bucureşti şi în localităţile limitrofe.

Vicepreşedintele UTI împreună cu mai mulţi membri ai familiei sale au înfiinţat mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate prestarea unor servicii. Contractele şi implicit facturile emise de aceste firme erau fictive şi aveau ca unic rol să reducă profitul şi baza de impozitare a grupului UTI. Banii,în cele mai multe dintre cazuri, erau retraşi în numerar de către membrii grupării, potrivit anchetatorilor.

Surse din cadrul anchetei au declarat că urmează să fie instituit sechestru asigurator în cazul a peste 50 de proprietăţi imobiliare, dar şi pe autoturisme de lux, care ar fi fost obţinute prin inginerii financiare.