Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare cu excutare, în dosarul în care a fost acuzat de procurorii DNA că a dat mită unor judecători. În acest fel, instanţa a confirmat pedeapsa primită de Adamescu pe fond.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut practic pedepsele stabilite de prima instanţă pentru omul de afaceri Dan Grigore Adamescu (4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare) şi practicienii în insolvenţă Emanoil Postelnicu (2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare) şi Gabriel Hanganu (3 ani de închisoare cu executare).

În cazul lui Adamescu, din pedeapsă se vor scădea aproximativ 10 luni şi jumătate, perioada aferentă reţinerii, arestului preventiv (5.06.2014 până la 29.08.2014) şi arestului la domiciliu (de la 29.08.2014 până la 22 iunie 2015).

Omul de afaceri Iosif Armaş a rămas cu 1 an şi 4 luni de închisoare, instanţa constatând că acesta este arestat într-o altă cauză.

Judecătorul Mircea Moldovan, condamnat în prima instanţă la 22 de ani de închisoare cu executare, a rămas, după reducerea şi contopirea pedepselor, cu 4 ani de închisoare, la care instanţa a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 8 ani şi 2 luni închisoare. Deci, în total, judecătorul a primit12 ani şi 2 luni de închisoare.

Magistratul Ion Stanciu, condamnat în prima instanţă, la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, va executa 3 ani şi 4 luni de închisoare. Din pedeapsă, lui Stanciu i se vor scădea tot aproximativ 13 luni, aferente reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu.

În prima instanţă, judecătorul Elena Rovenţa a primit 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de luare de mită. Astăzi, ICCJ i-a redus pedeapsa la 4 ani şi 6 luni închisoare. Magistratului i se vor scădea, de asemenea, cele aproximativ 13 luni aferente reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu.

Judecătorul Sorin Viziru a primit pentru luare de mită, în prima instanţă, 5 ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii Supreme i-au redus, astăzi, pedeapsa cu şase luni, astfel că acesta va executa 4 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii, timp de doi ani, a unor drepturi. Şi acestuia i se vor reduce din pedeapsă aproximativ 13 luni, cât a fost reţinut, arestat preventiv şi arestat la domiciliu.

Practicianul în insolvenţă Ilie Preda, care primise în prima instanţă 6 ani şi 10 luni de închisoare, a rămas astăzi cu 4 ani şi 4 luni închisoare (3 ani şi 6 luni închisoare, la care a fost adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 10 luni închisoare). 

Digi 24