Şase argeşeni sunt internaţi în spitale din ţară după ce au fost muşcaţi de căpuşe, doi dintre ei fiind diagnosticaţi cu boala Lyme, iar în cazul celorlalţi patru pacienţi se aşteaptă rezultatele de la Institutul Cantacuzino, informează corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest sezon s-au prezentat la medic şase argeşeni suspecţi de boala Lyme care apare ca urmare a muşcăturii de căpuşe, iar la doi pacienţi s-a confirmat diagnosticul.

Persoanele au ajuns la medic prezentând o roşeaţă pe piele în jurul zonei unde au fost muşcaţi de căpuşe. Acest simptom specific bolii poate fi asociat cu febră, dureri de cap, astenie, dureri musculare şi de articulaţii.

Pacienţilor li s-au recoltat probe care au fost trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Primul caz de boală Lyme confirmat a fost la o femeie de 70 de ani, din Piteşti, care a fost internată la Institutul "Matei Balş", din Capitală. Celălalt caz confirmat este al unui bărbat, de 44 de ani, din Piteşti, care a fost internat la Secţia Boli Infecţioase Adulţi de la Spitalul Judeţean Argeş.

De asemenea, există suspiciuni de boală Lyme la un bărbat de 26 de ani, din comuna Ungheni, la o adolescentă de 17 ani din Piteşti şi la o femeie de 45 de ani din Piteşti, internaţi la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean Argeş, precum şi la un bărbat de 62 de ani din Tigveni, care este internat la Institutul "Matei Balş".

Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, starea tuturor pacienţilor este bună, nu prezintă complicaţii şi se află sub tratament cu antibiotice.

Tratamentul în cazul bolii Lyme durează 7 - 10 zile. Odată administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezintă niciun risc de a avea complicaţii. Netratată însă, boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, putând să se ajungă chiar la deces, atrag atenţia medicii.

Mediafax