Poliţiştii români de frontieră aflaţi în misiune internaţională în Grecia au salvat 46 de persoane, printre care şi şapte copii, aflaţi într-o barcă ce era în pericol de scufundare în Marea Egee, iar conducătorul ambarcaţiunii a fost reţinut, fiind suspectat de trafic de migranţi. 

Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104, aflată în misiune de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Egee, a primit o informare, în 15 mai, că o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, se află în pericol de scufundare în Marea Egee, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră transmis marţi.

Echipajul navei române a identificat ambarcaţiunea semnalată, pe care se aflau aproximativ 50 de persoane. Iniţial, conducatorul bărcii a refuzat să oprească însă, în scurt timp, după ce una dintre persoanele aflate la bord s-a aruncat în apă, acesta a oprit. La bordul navei au fost preluate 46 de persoane, dintre care şapte copii, 12 femei şi 27 de bărbaţi, care au solicitat ajutorul poliţiştilor de frontieră români.

În timpul acţiunii de salvare, conducătorul ambarcaţiunii a refuzat să vină la bordul navei româneşti, încercând să pornească motorul bărcii şi să fugă. Deoarece nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră l-au imobilizat şi l-au dus la bordul navei.

Cele 46 de persoane salvate au primit asistenţă şi hrană de la poliţiştii de frontieră români, fiind transportate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.