O femeie în vârstă a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unei explozii produse la un bloc din Turda, judeţul Cluj, ca urmare a unei acumulări de gaz, iar o altă persoană a suferit un atac de panică, 12 locatari fiind evacuaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că accesul în bloc este interzis, o comisie a Primăriei urmând să verifice structura de rezistenţă a clădirii.

”Echipele ISU Cluj au fost solicitate, vineri seara, să intervină la o explozie la un bloc de pe strada Baladei din municipiul Turda. Explozia s-a datorat, probabil, unei acumulări de gaz. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale, una dintre ele suferind un atac de panică, iar cealaltă având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Persoana cu arsuri, o femeie în vârstă, care se afla în locuinţa unde a avut explozia, a fost transportată la Spitalul din Turda şi trebuia să fie trimisă la Cluj-Napoca dar, între timp, a decedat. Un număr de 12 persoane din imobil au fost evacuate, iar accesul în clădire nu este permis. Au fost afectate 20 de garsoniere în total. O comisie a Primăriei urmează să verifice structura de rezistenţă a clădirii”, a spus Biriş.

Potrivit acestuia, celor 12 persoane evacuate li s-a propus să fie cazate pe timpul nopţii la un liceu din oraş, dar acestea au refuzat şi au preferat să meargă la rude.

Cauza exploziei urmează să fie stabilită.