Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dosarul „Turceni - Rovinari”, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Astăzi, judecătorii ar trebui să continue audierea lui Laurenţiu Ciurel, cel care a fost director la complexul energetic din Turceni. Acesta ar fi acordat în mod ilegal mai mult contracte de avocatură lui Dan Şova şi firmei acestuia, iar o parte din aceşti bani ar fi ajuns şi la Victor Ponta, spun procurorii. Declaraţii în faţa magistraţilor va trebui sa dea şi Dan Şova.

Victor Ponta nu a făcut multe precizări despre acest dosar. El a spus că declaraţiile se fac în altă parte, nu în faţa instanţei.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Digi 24