Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, miercuri, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme.

"Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi, în fond, rejudecând:aplică inculpatului pedeapsa de 5 ani închisoare la care adaugă sporul de 3 ani şi 6 luni închisoare reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Mustaţă Stan urmând să execute pedeapsa de 8 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie", au decis judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare. Magistraţii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare.

Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cirprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.