Procurorii DNA fac şase percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, inclusiv la sediul Primăriei Sectorului 5, într-un dosar care vizează folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, infracţiuni care ar fi fost comise în cursul anului 2016. Percheziţii ar urma să aibă loc şi la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 5

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016", se arată într-un comunicat al DNA.

Anchetatorii efectuează şase percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care două la sediile unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, se mai arată în comunicatul DNA. 

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile se desfăşoară şi la Primăria Sectorului 5, precum şi la un punct de informare al Primăriei. Aceleaşi surse menţionează că percheziţiile ar viza şi sediul Partidului Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 5.