Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi şi vânt puternic, care va intra în vigoare începând de astăzi, de la ora 9.00, fiind semnalate ploi importante cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori în zona montană înaltă.

Meteorologii arată că începând de marţi, de la ora 9.00, şi până miercuri, la ora 21.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi ploi, temporar mai intense. Se vor cumula, local, cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp, se arată în avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie

De asemenea, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, în special în zona Carpaţilor Meridionali sunt condiţii pentru ninsoare. Vântul va avea intensificări de până la 55...65 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h.

Meteorologii spun şi că în sudul, sud-estul şi centrul ţării temperaturile pe timp de zi vor fi destul de scăzute pentru acestă perioadă a anului.