Bilanţul exploziei devastatoare produse la 20 aprilie la complexul petrochimic Pajaritos din Mexic continuă să crească, ridicându-se la 32 de morţi, după ce duminică au fost descoperite patru noi corpuri sub dărâmături, a anunţat compania petrolieră mexicană Pemex, relatează AFP şi Reuters.

Puternica deflagraţie — ce a provocat panică în rândul populaţiei din Coatzacoalcos, oraş în estul Mexicului unde se află această uzină petrochimică — s-a soldat cu peste 100 de răniţi — toţi angajaţi ai întreprinderii — care s-au ales cu arsuri sau contuzii. Cei mai mulţi dintre ei au fost însă în măsură să părăsească spitalul unde au fost aduşi pentru îngrijiri de urgenţă, potrivit autorităţilor.

Uzina, care produce zilnic circa 900 de tone de policlorură de vinil, datează din anii 1970 şi lucrări de renovare parţiale au fost întreprinse recent. Tocmai în partea renovată, unde lucrau peste 200 de angajaţi, s-a produs explozia.

Pemex a recunoscut că o scurgere de gaze a fost la originea exploziei, dar investigaţiile continuă pentru a stabili circumstanţele accidentului.