Dan Diaconescu a fost adus luni din Penitenciarul Rahova la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a da declaraţii în faţa procurorilor.

Surse judiciare au spus că Dan Diaconescu va fi audiat de procurorii DNA, dar nu au putut preciza dacă va da declaraţii într-un dosar sau a venit pentru a face un denunţ.

Dan Diaconescu, fondatorului PP-DD, a fost, săptămâna trecută, în permisie 24 de ore de la Penitenciarul Rahova şi a participat, miercuri, la înmormântarea tatălui său. Dan Diaconescu a revenit miercuri seară în Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani şi şase luni, fiind condamnat, în 4 martie 2015, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Prin aceeaşi decizie, luată anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, a primit ca pedeapsă complementară interdicţia de a desfăşura orice activităţi în presa scrisă sau audio-video, timp de cinci ani după executarea pedepsei.

Dan Diaconescu a fost găsit vinovat de instanţă pentru două fapte de şantaj, respective pentru că, în perioada mai-septembrie 2009, l-a ameninţat direct, în emisiunea "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe Ion Moţ, cerând de la acesta 200.000 de euro. Ion Moţ a dat, în urma ameninţărilor, 30.000 de euro şi 42.000 de lei.

A doua faptă de şantaj de care a fost acuzat Diaconescu este din 2005, când l-a ameninţat în emisiunea "Dan Diaconescu Direct" din 20 aprilie şi prin intermediul lui Ghezea Mitruş pe omul de afaceri Petru Ţârdea, de la care a cerut 100.000 euro, din care a primit 4.500 de euro. 

viewscnt